1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

Συγκέντρωση αναχώρηση νωρίς το πρωί (06:00)  για ΟΧΡΙΔΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα. Aφιξη στο συνοριακό σταθμό ΝΙΚΗΣ. Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω Μοναστηρίου (ΜΠΙΤΟΛΑ) για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ

Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, με επίσκεψη στους Βυζαντινούς θησαυρούς της «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» (Ιεροί ναοί της Παναγίας Περιβλέπτου, του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας) . Στη συνέχεια ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή φθάνουμε στο Βυζαντινό μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες στη νότια πλευρά της λίμνης, κτισμένο τον 10ο αιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να περιδιαβούμε τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης με τα γραφικά μαγαζάκια που πουλούν είδη λαικής τέχνης, κεραμικά, σουβενίρ καθώς επίσης και τα περίφημα κοσμήματα από πέρλες. Προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε και μια ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΥΡΟΒΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ

Μετά το πρόγευμα μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας στη σημερινή μας εξόρμηση, καθώς θα διασχίσουμε το μεγάλο φαράγγι ΡΑΝΤΙΚΑ, δίπλα στον ποταμό ΝΤΡΙΜ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της, σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω ΝΤΕΜΠΑΡ, φθάνουμε στο Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ, επίσκεψη και συνεχίζουμε για ΜΑΥΡΟΒΟ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στη γειτονική ΣΤΡΟΥΓΓΑ, για να κάνουμε μια βόλτα στα σοκάκια της γραφικής κωμόπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (BITOLA)

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το ΜΠITOΛA την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ ή «Πόλη των Προξένων». Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το φημισμένο πεζόδρομο με τα γραφικά καφέ και εστιατόρια και το πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου και 20ου αιώνα (Σιρόκ Σοκάκ) , το Τέμενος του Αϊντάρ Καντί (16ος αι.), την πλατεία με το ρολόι, τον εκπληκτικό βυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της ΠΓΔΜ και την σκεπαστή αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα. Ελεύθερο απόγευμα για περιήγηση στα γραφικά στενά της πόλης, καφέ, ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (BITOLA) – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί, και από την γνωστή πλέον διαδρομή μέσω του συνοριακού σταθμού της ΝΙΚΗΣ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ προαιρετικά, φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ γεμάτοι από πανέμορφες εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα.

 

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη.

Στο 4ήμερο πρόγραμμα γίνεται σύμπτυξη των δυο τελευταίων ημερών και δεν γίνεται διανυκτέρευση στη Μπίτολα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:  195 € (4ήμερο) & 245 € (5ήμερο)

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  245 € (4ήμερο) & 330€ (5ήμερο)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*στην Οχρίδα και 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στη Μπίτολα
  • Πλήρης διατροφή ( 4 πρωϊνά σε μπουφέ, 4 δείπνα, 3 γεύματα).
  • Αρχηγό – συνοδό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Eίσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ναούς
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Για το ταξίδι σας απαιτείται ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε 6μηνη ισχύ.

Για τα παιδιά απαιτείται διαβατήριο.

Απαραίτητη η Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας την οποία εκδίδεται από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Κρατήσεις θέσεων με προκαταβολή 50 € / άτομο

& εξόφληση 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση κάθε ταξιδιού.