Prague
ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - (ΔΡΕΣΔΗ)

Αναχώρηση 24 Μαρτίου 2017   -   4ήμερο αεροπορικό

Η Πράγα πρωτεύουσα της Τσεχίας, «Χρυσή Πόλη» ή «Πόλη των εκατό πύργων» όπως έχει χαρακτηριστεί, μοναδική & πολύ καλά διατηρημένη ως σήμερα. Η γεωγραφική της θέση, την κατέταξε ανάμεσα στις πιο σημαντικές πόλεις όσον αφορά το εμπόριο. Μια μεσαιωνική πόλη, που δημιουργήθηκε από την ένωση 5 αρχαίων πόλεων. Οι κήποι της & η αρχιτεκτονικής της, η τοποθεσία της πάνω στις πλαγιές & η κουλτούρα της, σίγουρα σε προκαλούν να την επισκεφθείς.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ

Πτήση από Αθήνα για την Πράγα. Άφιξη στην Πράγα, συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον τοπικό αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, παραλαβή δωματίων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ/ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό, ξενάγηση Καστρούπολης και Κάστρου – μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Ακολουθεί ξενάγηση της Παλιάς πόλης της Πράγας – μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Vaclavske namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα των αγίων. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ή ΔΡΕΣΔΗ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Δυνατότητα προαιρετικής ολοήμερης εκδρομής στη ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη μαγευτική Δρέσδη. Μια παραμυθένια πόλη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα που θα την απολαύσουμε περπατώντας την, θαυμάζοντας τα μεγαλοπρεπή κτίρια μπαρόκ με την μοναδική αρχιτεκτονική που φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος. Επιστροφή στην Πράγα και για το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετική παρακολούθηση παράστασης Μαύρου Θεάτρου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό, παράδοση δωματίων και αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή στη τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ η οποία βρίσκεται στα 130 χμ δυτικά  από την Πράγα. Ιδρύθηκε ήδη το 14ο αιώνα και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για θεραπεία γαστρεντερολογικών παθήσεων αλλά και για μοναδική αρχιτεκτονική. Θα δούμε τον θερμοπίδακα «Vridlo» και άλλες  ιαματικές πηγές, αρχοντικά συγκροτήματα ξενοδοχείων και θεραπευτηρίων, την ρωσική εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε αλλά και για τις απαραίτητες αγορές σας! Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:  320 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:  410 €

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Πράγα - Αθήνα με Air Serbia
 • 3 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή (Clarion Congress ή παρόμοιο)
 • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο
 • 1 ολοήμερη ξενάγηση της Πράγας (Παλιά πόλη και Καστρούπολη)
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα (για εγγραφές μέχρι και 28/02)
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός / συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: 

 • ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο (εκδρομή Δρέσδη 50€)
 • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου 150€
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ποτά

ΠΤΗΣΕΙΣ AIRSERBIA (μέσω Βελιγραδίου)

AΘΗΝΑΠΡΑΓΑ 16:30-20:05

ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ 20:55-03:00 (28/03)

 

Για το ταξίδι σας απαιτείται ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε 6μηνη ισχύ.

Για τα παιδιά απαιτείται διαβατήριο.

Απαραίτητη η Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας την οποία εκδίδεται από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Κρατήσεις θέσεων με προκαταβολή 100 € / άτομο

& εξόφληση 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση κάθε ταξιδιού.